(Pijnvrije) behandelingen

Een behandeling bij de mondhygiënist is niet altijd zonder pijn. Om u zoveel mogelijk te helpen verdoven wij u volledig in uw mond met verdovingsgel. Dit zorgt voor een pijnvrije behandeling.

Uiteraard hoeft u hier geen gebruik van te maken als u dat niet wilt. Vanuit onze ervaring kunnen wij aangeven dat deze gel de behandeling aangenamer en pijnvrij maakt. Zeker bij de eerste behandeling als het tandvlees ontstoken is kan dit u helpen. Hierom zijn wij als praktijk zeer geschikt voor mensen met angst voor de mondhygiënist. Wij nemen voor u de tijd om u zo goed mogelijk te helpen.

Voorlichting en preventie: Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over het ontstaan van de probleemgebieden en de mogelijke behandelingen en consequenties daarvan. U krijgt instructie over hoe u het best uw mond kunt verzorgen.

Tandsteenverwijdering: Tandsteen kan zowel boven als onder het tandvlees ontstaan. Tandsteen is verharde tandplak. Tandsteen kan worden verwijderd door middel van ultrasoon instrumentarium en/of met handinstrumentarium. Ook hebben wij een airflow om de aanslag pijnloos te verwijderen

Parodontale behandeling: Wanneer de mondhygiëne onvoldoende is (geweest), kan het tandvlees zodanig zijn ontstoken dat ook het steunweefsel dat zich onder het tandvlees bevindt, is aangedaan. Behandeling bestaat dan uit het schoonmaken van de tandoppervlakken onder het tandvlees gecombineerd met instructie mondhygiëne.

Slechte adem of halitose: Iemand met halitose ruikt altijd uit zijn mond, anders dan iemand die tijdelijk uit de mond ruikt na het eten van gekruid voedsel of het drinken van alcohol. Halitose is geen zeldzaam verschijnsel, maar komt voor bij ongeveer 1 op de 7 mensen. Slechte adem gaat niet vanzelf over. Wel is het in de meeste gevallen eenvoudig te verhelpen.

Behandeling van kinderen vanaf 4 jaar
: Bij de behandeling van kinderen wordt er veel tijd uitgetrokken. Door middel van goede informatie en instructie aan ouder en kind, met daarnaast preventieve maatregelen zoals fluoride applicaties en voedingsadvies worden kinderen begeleid in hun dagelijkse zorg voor het gebit.